Постови

Видео лекции за плоштина и периметар на рамнински геометриски фигури (2D)

Почитувани членовиВо соработка со еден од најдобрите предавачи-професори на веб сајтот e-matematika.mk Слободан Алексов, направивме серија од видео лекции од темата плоштина и [. . .]
Нова видео лекција од областа на економска математика, на тема: „Периодични влогови“Лекцијата ја подготви професорката Елица Стојкоска. Благодарност за ангажманот, па продолжуваме да [. . .]

Ученикот Димитар Џорлев освои златен медал на Меѓународниот математички натпревар IYMC 2020

Димитар Џорлев, ученик во III година во СОУ „Јане Сандански“ во Струмица, освои златен медал на меѓународниот математички натпревар „IYMC 2020“.На тој натправар учествуваа [. . .]

Резултати од Регионалниот натпревар по математика за основно образование 2020 година

Почитувани, следуваат резултатите од Регионалниот натпревар по математика за учениците од основното образование, кој се одржа електронски на 04.07.2020 година, сабота, од 10 до 12 [. . .]