Постови

Семинар „Математика и примени“ – 14 декември

Ве известуваме дека најавениот Прв семинар „Математика и примени“ ќе се одржи на 14 декември 2016 година, на Институтот за математика, при Природно-математичкиот факултет во Скопје. Семинарот се организира [. . .]

Пица

Омиленото јадење на многу луѓе е пицата. Но која големина да ја земаме за парите кои ги плаќаме?  Која пица овозможува повеќе квадратни [. . .]