Видео лекции за плоштина и периметар на рамнински геометриски фигури (2D)

Почитувани членови
Во соработка со еден од најдобрите предавачи-професори на веб сајтот e-matematika.mk Слободан Алексов, направивме серија од видео лекции од темата плоштина и периметар на рамнински геометриски фигури (2D-форми). Продолжуваме и понатаму со нови видеа. Погледнете во продолжение дел од нив:

https://www.youtube.com/watch?v=VKHGdBQYFYA
Плоштина и периметар на квадрат

https://www.youtube.com/watch?v=VKHGdBQYFYA
Плоштина и периметар на правоаголникСпонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *