Освоени 4 медали – Голем успех на нашата екипа на Балканската Математичка Олимпијада 2020

Почитувани,Заврши 37-та Балканска математичка олимпијада, која виртуелно се одржа од 31.10.2020 до 05.11.2020. Овогодишна земја-домаќин на балканијадата беше Романија и учествуваа 17 држави [. . .]