Македонци освоија бронзи на Азиско-пацифичка математичка олимпијада

Македонската репрезентација се пласира на 24. место од вкупно 39 земји Надежда Илиева од Велес, матурантка од гимназијата „Јахја Кемал“, и Лука Грашкоски [...]

Тригонометриски формули за sin, cos, tg i ctg  изразени преку tg од половичен агол.

Тригонометриски формули за sin, cos, tg i ctg изразени преку tg од половичен агол. Научете повеќе за тригонометриските функции на страната е-математика.мк http://www.e-matematika.mk/trigonometrija [...]

ФИНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ КЕНГУР 2018 со награди

ПОЧИТУВАНИ Во прилог се финалните резултати од МЕЃУНАРОДНИОТ МАТЕМАТИЧКИ НАТПРЕВАР КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦИ 2018 Основно образование I     одделение   види  тука II    одделение   види  тука [...]