Освони златен, сребрен и бронзени медали – Најголем успех на Македонската Математичка Репрезентација

Ни претставува особена чест да објавиме дека на 64. Интернационална математичка олимпијада (ИМО 2023) – најпрестижниот математички натпревар за ученици од средните училишта, [. . .]

Учениците од Македонија го забележаа најголемиот успех на меѓународната олимпијада по физика, во Токио-Јапонија

53. Меѓународна олимпијада по физика која се одржа во Токио – Јапонија, учениците од Македонија го забележаа најголемиот успех, освојувајќи два бронзени медали [. . .]