Колкава е плоштината на овој триаголник?

Една од задачите за влез на работа во Microsoft, на која многу кандидати паднале. Размислете убаво за да дадете точен одговор.
Правоаголен триаголник има хипотенуза 10 см, а висина над хипотенузата 6 см. Колкава е плоштината на триаголникот?Спонзорирано:


3 thoughts on “Колкава е плоштината на овој триаголник?

Напиши одговор на сотир Откажи одговор

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *