Колкава е плоштината на овој триаголник?

Една од задачите за влез на работа во Microsoft, на која многу кандидати паднале. Размислете убаво за да дадете точен одговор.
Правоаголен триаголник има хипотенуза 10 см, а висина над хипотенузата 6 см. Колкава е плоштината на триаголникот?Спонзорирано:


3 thoughts on “Колкава е плоштината на овој триаголник?

Напиши одговор на gordana Откажи одговор

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *