Витраж – Стакло

Прозорец во црква е изработен во витраж обоен како на цртежот. Буквите R,G,B означуваат стакло во црвена, зелена и сина боја соодветно.
Ако се употребени 400 см2 зелено стакло, колку см2 сино стакло е употребено?

 Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *