Македонската екипа на ЈБМО 2021 освои вкупно 4 медали

На Јуниорската Балканска Математичка Олимпијада 2021 (ЈБМО), македонската екипа оствари огромен успех. Освоени се 1 златен1 сребрен и 2 бронзени медали. Им честитаме на нашите натпреварувачи:

  1. Дамјан Давков – златен медал
  2. Алексиј Тасиќ – сребрен медал
  3. Бранко Јангеловски – бронзен медал
  4. Леонид Тодороски – бронзен медал

На ЈБМО 2021 успешно учествуваа и Миша Веселински и Михаела Смилевска.

Поздрав до натпреварувачите. Им посакуваме и во иднина одлични резултати и афирмација на нашата земја (Македонија) на европско и светско ниво.

За подетални информации посетете го сајтот на Сојуз на Математичари на Македонија

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *