Натпревари

Освони златен, сребрен и бронзени медали – Најголем успех на Македонската Математичка Репрезентација

Ни претставува особена чест да објавиме дека на 64. Интернационална математичка олимпијада (ИМО 2023) – најпрестижниот математички натпревар за ученици од средните училишта, [. . .]

Учениците од Македонија го забележаа најголемиот успех на меѓународната олимпијада по физика, во Токио-Јапонија

53. Меѓународна олимпијада по физика која се одржа во Токио – Јапонија, учениците од Македонија го забележаа најголемиот успех, освојувајќи два бронзени медали [. . .]

Златен медал – најголемиот успех на Македонската репрезентација на Балканската математичка олимпијада досега

На јубилејната 40та Балканска математичка олимпијада, Македонија оствари нов рекорд. За прв пат се освоени шест медали меѓу кои еден златен, еден сребрен и [. . .]