IMO 2021 – Голем успех за македонскиот тим математичари

Честитки за нашиот тим.

Освоени медали:

* 1 сребро – Дамјан Давков
* 2 бронзи – Никола Спировски и Блаже Суклевски
* 2 пофалници – Лука Грашковски и Јасна Илиева

Им го честитаме огромниот успех на натпреварувачите и целиот тим кој работеше за овој успех.

Да славиме и да се радуваме. Браво Македонија!!!

Прочитајте повеќе на страната на Сојуз на Математичари на МакедонијаСпонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *