Резултати од регионална математичка олимпијада ЈБМО 2019 година

Во периодот од 20.06.2019 до 25.06.2019 година во АГРОС, Република Кипар се одржа 23-тата регионална математичка олимпијада ЈБМО 2019 година.
Македонската екипа освои ДВЕ СРЕБРЕНИ МЕДАЉИ и ЕДНА БРОНЗЕНА МЕДАЉА.
Благодарност до целата екипа.
 
Освојувачи на сребрени медаљи се:
1. Јасна Илиева
2. Дамјан Давков

Освојувач на бронзена медаља е:
3.Никола СпировскиПревземено од Сојуз на Математичари на Македонија

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *