ЈБМО

Македонската екипа на ЈБМО 2021 освои вкупно 4 медали

На Јуниорската Балканска Математичка Олимпијада 2021 (ЈБМО), македонската екипа оствари огромен успех. Освоени се 1 златен, 1 сребрен и 2 бронзени медали. Им честитаме на нашите натпреварувачи: [. . .]