Екипа за Балканска Математичка Олимпијада (БMO) 2023

Во табелата се дадени збирно конечните резултати од ММО 2023 и изборниот тест за БМО 2023, согласно кои македонската екипа за овогодинешната балканијада е:

МКД 1: Дамјан Давков
МКД 2: Алексиј Тасиќ
МКД 3: Никола Цветаноски
МКД 4: Јан Стојановски
МКД 5: Никола Спировски
МКД 6: Алек Танаскоски

Им посакуваме голем успех на начите најдобри математичари!
Поздрав до СММ (Сојуз на Математичари на Македонија)
МАКЕДОНИЈА НАПРЕД !!!Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *