Најдобрите Македонски Математичарки на Олимпијада – EGMO2023

Од 13 до 19 април 2023 во Пoрторож, Словенија се одржува Европската женска математичка одлимпијада EGMO2023 на која Македонија учествува со екипа во состав:
МКД 1 Емилија Николовска (III година)
МКД 2 Ивона Зикова (III година)
МКД 3 Миша Веселински (II година)
МКД 4 Сара Тошевска (II година)

Водач на екипата е проф. д-р Анета Гацовска-Барандовска, а заменик водач е Ерблина Зеќири, двете од Институтот за математика при Природно-математичкиот факлултет во Скопје.

Согласно програмата на Oлимпијадата, 15 и 16 април се натпреварувачките денови.

Девојки, ви посакуваме успех на натпреваротСпонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *