Вагање (Колку изнесува масата на секоја од крушите?)

Две круши имаат заедно 100 грама. Поголемата круша и еден тег од 30 g се во рамнотежа со помалата круша и еден тег од 40 g.
По колку грама има секоја од крушите?Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *