Јато гуски

Летајќи јато гуски се среќаваат со уште една гуска и зборуваат:
„Здраво, сто гуски!“
„Не, ние не сме сто гуски “- одговориле гуските.
„Уште толку колку што сме, и уште половина, и уште четвртина и уште ти да дојдеш и ќе бидеме сто.“

Колку гуски биле во јатото?Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *