Птици и дрва

Птиците летале кон дрвјата и слетале по две птици на секое дрво. Едно дрво останало без птици.
Потоа слетале по една птица на секое дрво и за една птица не останало дрво.
Колку дрва и колку птици има?Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *