Тригонометриски формули за sin, cos, tg i ctg  изразени преку tg од половичен агол.

Тригонометриски формули за sin, cos, tg i ctg изразени преку tg од половичен агол.

Научете повеќе за тригонометриските функции на страната е-математика.мк
http://www.e-matematika.mk/trigonometrijaСпонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *