Пресметај колку е аголот при темето Е. x = ?

Доколку ги знаеме другите агли дадени на сликата, како и фактот дека страните BC = BF (еднакви меѓу себе), пресметај колку е аголот Х = ?Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *