Која е вредноста на x и y?

Даден е правоаголен триаголник ABC како на цртежот, за кој важи дека BD = AD + 1, тогаш колку се x и y?Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *