Пари – Плата

Мојата плата заедно со прекувремена работа за последниот месец изнесува 25.000 денари.
Основната плата е за 20.000 денари поголема од прекувремената заработка.
Колку е мојата фиксна плата?

(задача од Игор Шопоски )

Повеќе за ситем линеарни равенки прочитајте на нашиот сајт

 Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *