Задачи од регионалниот натпревар по математика за средношколци

Погледенете ги задачите кои паднаа на регионалниот натпревар по математика за средношколци, одржан на 18.02.2017 Година

  • Прва година:


  • Втора година:


  • Трета година:


  • Четврта година:

 

Пробајте да решите некоја задача и испратете ни ја да ја разгледаме 😉

Натпреварот го организира „Сојуз на Математичари на Македонија“Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *