Проверете го вашето знаење по Математика преку едноставни задачки

       Равенките се забораваат, но основите на алгебрата никогаш не се забораваат за оние кои ја сакаат математиката. Проверете дали сте дел од оваа група. Решете го тестот во продолжение.
Во овој тест освен знаењето потребна е и брзина за добивање на решението, бидејќи така ќе добиете повеќе поени и ќе бидете повисоко на ранг листата. 

Проверете го вашето знаење по математика:


 

www.fakulteti.mk

 Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *