(ВИДЕО) – Како е добиена формулата за плоштина на топка

 

Можеби ќе ве интересира и лекцијата Плоштина и периметар на кругСпонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *