Златен медал – најголемиот успех на Македонската репрезентација на Балканската математичка олимпијада досега

На јубилејната 40та Балканска математичка олимпијада, Македонија оствари нов рекорд. За прв пат се освоени шест медали меѓу кои еден златен, еден сребрен и четири бронзени медали. Златниот медал е освоен од Никола Спировски, сребрениот е од Дамјан Давков, а бронзените од Јан Стојановски, Алексиј Тасиќ, Никола Цветаноски и Алек Танаскоски.

Македонија се пласира на 5тото место во официјалната конкуренција
Македонија е една од трите држави со златен медал.

Прочитајте повеќе на сајтот на Сојуз на Математичари на Македонија

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *