Македонската математичка олимпијада (ММО) 2020г. Резултати

Во прилог се конечните резултати од Македонската математичка олимпијада (ММО) која се одржа на 29.08.2020 година. Во табелата се наведени и освојувачите на медали.

Македонската математичка олимпијада (ММО) – 2020 година

Во продолжение се задачите од натпреварот:

Прочитајте повеќе на страната на Сојуз на Математичари на МакедонијаСпонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *