Државниот натпревар по математика за основно и средно образование – Август 2020

Сојуз на Математичари на Македонија ги објави термините за натпревари по математика за основно и средно образование:

  • Државниот натпревар по математика за учениците од средното образование ќе се одржи на 15 и 16 август 2020 година со почеток во 10 часот на ПМФ.

На натпреварот ќе учествуваат само учениците кои имаат право да учествуваат и кои до 10 август 2020 година ќе ја пополнат следната пријава за учество .

  • Државниот натпревар по математика за учениците од основното образование ќе се одржи на 22 и 23 август 2020 година со почеток во 10 часот на ПМФ.

На натпреварот ќе учествуваат само учениците кои имаат право да учествуваат и кои до 16 август 2020 година ќе ја пополнат следната пријава за учество .

За повеќе детали прочитајте на сајтот www.smm.org.mk

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *