Пресметајте колкава треба да е должината на каишот?

Макари со радиуси 10 и 5см, со оски на растојание од 20см.
Според овие вредности, пресметајте колкава треба да е должината на каишот.Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *