Kенгур 2019 – Прелиминарни резултати

На ден 21.03.2019 година во нашата држава се одржа меѓународниот натпревар КЕНГУР 2019 година. На истиот учество зедоа 8606 натпреварувачи од сите категории. ВО прилог се прелиминарните резултати за овој настан:

средно образование
I    година  види тука
II   година  види тука
III  година  види тука
IV  година  види тука

Основно образование
1 одделение  види тука
2 одделение  види тука
3 одделение  види тука
4 одделение  види тука
5 одделение  види тука
6 одделение  види тука
7 одделение  види тука
8 одделение  види тука
9 одделение  види тука

Превземено од сојуз на математичари на Македонија
www.smm.com.mk

3 thoughts on “Kенгур 2019 – Прелиминарни резултати

  1. По резултати очигледно е дека менторите помагале. Невозможно е 4-5 деца од ист ментор да имаат ист број на бодови. Конкретно кај второ одделение. Секоја чест за децата кои сами го решиле тестот!

      1. Точно, иако мислам дека според правилата на организаторите во второ одд. треба да им се читаат задачите .Така барем разбрав.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *