Конкурс за приемен испит за добивање стипендија – International High School

International High School објавува конкурс за приемен испит за добивање стипендија
Можат да аплицираат сите заинтересирани ученици од IX одделенија и да се обидат со своето знаење од областа на математика, хемија, физика, биологија да добијат стипендија од 20% до 100% на вкупната школарина.
International High School доделува 20 стипендии за најдобрите.
Секој ученик може да аплицира за стипендија преку освоени републички натпревари во индивидуална категорија од природните науки: математика, физика, информатика и биологија.
Секој ученик пополнува електорнска апликациона форма на веб – страницата на училиштето или се пријавува преку лична достава на потребните документи за приемниот испит.

Дополнителни информации на нашата веб – страница www.ihs.edu.mk

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *