Денес е „π“ – ден

Денес Март,14 или запишано како 3,14 е денот во годината кога се софпаѓаат првите бројки со вредноста на „π“
По тој повод ви претставуваме некои интересни слики:



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *