Колку изнесува надворешниот агол ?

Според дадените агли, можете ли да го пресметате надворешниот агол даден на сликата?Спонзорирано:


2 thoughts on “Колку изнесува надворешниот агол ?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *