Занимливи Задачи

Освоени 4 медали – Голем успех на нашата екипа на Балканската Математичка Олимпијада 2020

Почитувани,Заврши 37-та Балканска математичка олимпијада, која виртуелно се одржа од 31.10.2020 до 05.11.2020. Овогодишна земја-домаќин на балканијадата беше Романија и учествуваа 17 држави [...]

Државниот натпревар по математика за основно и средно образование – Август 2020

Сојуз на Математичари на Македонија ги објави термините за натпревари по математика за основно и средно образование: Државниот натпревар по математика за учениците [...]