Каде L е поголемо од XL?

Сите знаеме дека во облеката имаме големини по редослед од мало кон големо: S , M , L , XL , XXL …
Каде L е поголемо од XL ?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Одговор:

Кај Римските броеви L е поголемо од XL
L=50, а додека XL e 40

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *