Програма за IT Академија за средношколци

За кого е наменета академијата

Програмата е наменета за средношколци кои сакаат и имаат потреба компјутерски да се описменат со основни и напредни ИТ вештини.
Комјутерската писменост е дел од основната писменост на луѓето во 21 век и младите кои допрва треба да се вклучат во целокупното општествено живеење мора функционално да ги владеат овие ИТ вештини за да станат успешни во животот и професијата.
Академијата е можност да стекнат знаења и вештини од сите области на информатичтката технологија со што ќе се здобијат со предност како во полето на нивната понатамошна едукција така и во полето на професионалниот развој и живот во 21 век.

Семос Едукација


Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *