Програмирање во Go. Нешто ново од Семос Едукација.

📆 Почеток: 27 февруари | понеделник и среда | 17:00 – 19:30

> Програмскиот јазик Go креиран од страна на Google
> Go е програмски јазик кој е лесен да се научи
> Основните концепти на овој програмски јазик се сведени на минимум
> Синтаксата е дизајнирана да биде лесно разбирлива и недвосмислена
> Поради својата флексибилност Go се употребува за креирање на дистрибуирани системи и микросервиси
> Заедницата на програмери во Go постојано расте.
> Go e на листата на десетте најпопуларни програмски јазици

Повеќе инфо: http://bit.ly/SemosEduGOСпонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *