Најдобри матуранти. Ана и Владимир се најдобрите математичатри

Ана Воденичаровска   и    Владимир Бојаџи

Од градинка, па сѐ до средно деновите ги поминувале во заедничка училница… Денеска ја делат и титулата број еден математичари на државната матура. Ана Воденичаровска и Владимир Бојаџи имаат најдобри резултати по математика на годинешното полагање на државната матура и се од исто училиште – охридската гимназија „Св. Климент Охридски“ – ризница за најдобри матуранти.

Ана своето образование ќе го продолжи на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), a Владимир, ќе се запише на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ).
Прочитајте го целото интервју на страната fakulteti.mk

 Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *