Стани Junior Front – End developer преку работа на реални проекти и зачекори кон сигурен кариерен развој!

Одбери ја новата програма на Java Script во Семос Академија и добиј ПРОМОТИВЕН ПОПУСТ 15% за уплати до 06 октомври!

Javascript е еден од најпопуларните јазици во светот. Таа популарност е резултат на улогата која ја има како скриптен јазик на WWW. Првичната намена на овој јазик била да се додаде мала количина на интерактивност на страницата, а сега Javascript се користи за за големи апликации и игри, па дури и може да се најде и во веб серверите.

Што го прави Javascript уникатен?

  1. Целосна интеграција со HTML/CSS
  2. Едноставни работи направени на едноставен начин
  3. Поддржана од сите веб пребарувачи

 

React 
За креаирање на front-end компонентите ќе користиме HTML со помош на React, кој што е наречен “View” во Model View Controller, а ќе ги стилизираме тие компоненти со помош на CSS.
React е Javascript бибилиотека креирана од Facebook, врз која се гради кориснички интерфејс. Користејќи React многу веројатно ќе се зголеми брзината и стабилноста на вашата програма и ќе го смени начинот на кој што размислувате за градење на истиот. Моментално е една од најкористените Javascript библиотеки која има силна основа и голема заедница зад неа.

 

Node.js & MongoDB 
За работа во back-end делот ќе користиме Node.js. Растечката популарност на Node.js го направи една од најкористените платформи во последниве неколку години. Базиран на V8 Јаваскрипт, механизмот користен во Google Chrome привлече програмери кои веќе имаа искуство во front-end делот, но и back-end програмери кои имаат потреба од event driven платформа.
Кога станува збор за бази на податоци, MongoDB е составен дел на Node.js. Овој првенец на NOSQL

 

Програмата содржи 12 модули:

☑Запознавање со GNU/Linux околина
☑Запознавање со проектот и за тоа што практично се работи
☑Запознавање со GIT, поставување на тимска структура, додавање на прв документ
☑Запознавање со HTML/CSS за веб девелопери
☑Основи на програмирање во Javascript
☑GULP автоматизација на процеси при развој на веб апликации
☑Javascript рамка за front-end програмирање React.js
☑Back-End развој со Node.js
☑Бази на податоци – MongoDB
☑Изработка и користење на веб сервиси
☑Интеграција со third party API
☑Deployment и лансирање на проект

Уписите се во тек!

Прочитај повеќе информации на:
СЕМОС ЕдукацијаСпонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *