Author
pecanoski

Освоени 4 медали – Голем успех на нашата екипа на Балканската Математичка Олимпијада 2020

Почитувани,Заврши 37-та Балканска математичка олимпијада, која виртуелно се одржа од 31.10.2020 до 05.11.2020. Овогодишна земја-домаќин на балканијадата беше Романија и учествуваа 17 држави [. . .]

Македонска математичка олимпијада 2020г. – Прелиминарни резултати

На 29.Август.2020г. во просториите на Природно-математичкиот факултет се одржа дваесет и седмата Македонска математичка олимпијада. Во прилог се задачите и решенијата на задачите како и [. . .]