Маче и Глувче

Глувчето е оддалечено од дупчето 20 чекори. Мачката е оддалечена од глувчето 5 скокови.
Додека мачката скокне, глувчето ќе направи 3 чекори, а еден скок на мачката е долг колку 10 чекори на глувчето.
Дали мачката ќе го фати глувчето пред да се скрие во дупчето?Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *