Со која пица ќе се најадете повеќе

Цената на малите пици е 200 денари (2 х 200 = 400 денари)
Цената на големата пица е 400 денари

Дали е подобро да земете две пици со радиус од 10 см, или една пица со радиус 20 см ?

 

+ Научете повеќе за плоштина на круг од сајтот е-математика.мкНапишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *