Бараме генијалец :)

Дали треба да сте генијалец или едноставено да ја сакате и знаете математиката за да го знаете резултатот. Очекуваме многу генијалци да го напишат точниот број !Спонзорирано:


15 thoughts on “Бараме генијалец :)

  1. Две решенија зависно од тоа кое правило го следиме.
    1: х = х*(х-1) и така би било 3 = 3*2
    2: второто би било дека бројот се множи со опаѓачки член па редоследно после 5=5*4 би било 3 = 3*3

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *