Делење со 7

Делење со 7.
Секој број поделен со 7 ја дава следнава низа од броеви 142857 во резултатот,која се повторува.
Проверете!!!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *