Која е вредноста на четвртата равенка?

Дадени се три равенки. Се бараат трите непознати:  лениjаротот, шестарот и гумата
за да се пресмета четвртата равенка.
Пресметајте ја вредноста на четвртата равенка.

5 thoughts on “Која е вредноста на четвртата равенка?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *