Бројот Гугол (Googol)!!

Гугол ( Googol )

Гугол е многу многу голем број кој се пишува со 1 и 100 нули после него или како степен како 10 на 100-та.
Според Американскиот (“short”) систем, овој број се нарекува десет дуотригинтилион,  а според Chuquetovom („long”) систем се нарекува десет илјади сексдецилион.
Гугол е приближно 70! ( 70 факториел ).Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *