Колку изнесува плоштината на триаголникот означен со буквата А?

Даден е квадрат  во кој се впишани повеќе триагоници како на сликата. Плоштините на зелените триаголници се дадени освен на триаголникот означен со А. Тие изнесуваат 7, 4 и 5. Пресметај ја плоштината на зелениот триаголник означен со А?

 Спонзорирано:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *