Задача – регионален натпревар по математика, за основно образование

Пробајте да ја решите задачата како подготовка за регионалниот натпревар по математика, за основно образование:

  1.  Ако a+b=25 и b+c=17.  Пресметај  ја вредноста на  5a+17b+12c.

One thought on “Задача – регионален натпревар по математика, за основно образование

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *